Loading...
  6 november 2018

Duco’s brede productgamma voor ventilatie en zonwering in de BCB

Een interview met Hendrik Dejonghe, Marketing Manager bij Duco 'Ventilation & Sun Control'

Duco 'Ventilation & Sun Control' is een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een ‘natuurlijke’ manier een  gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen. Duco bestaat al sinds 1991 en opereert vanuit zijn ultramoderne vestiging (100.000 m2) in Veurne (België) langs de E40 Oostende-Calais. 

Wij spraken Hendrik Dejonghe, Marketing Manager bij Duco:

Duco produceert en levert totaalconcepten van duurzame ventilatie- & zonweringsystemen voor zowel individuele woningen, woongebouwen, kantoren, scholen en zorgcentra. Deze doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en buitenzonwering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit binnen elk gebouw. De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco dan ook centraal, en met deze integrale concepten geeft Duco als het ware zuurstof aan ieder gebouw.

Ons assortiment omvat een compleet gamma van natuurlijke ventilatieroosters, met oa glasroosters, geluiddempende roosters, brandwerende roosters, elektronisch gestuurde roosters, enz. Daarnaast bieden wij een compleet segment van mechanische ventilatiesystemen aan, zowel Systeem C, Systeem D, als ventilatiewarmtepompen. Richting utiliteitsbouw bieden wij een compleet gamma van architecturale gevelbekleding aan, onder de vorm van lamellenwandsystemen en industriële muur- en raamroosters. Afsluitend heeft Duco eveneens een uitgebreid gamma aan buitenzonwering in de vorm van doekzonwering en structurele zonwering met lamellen, luifels en schuifpanelen.

 

Voor Duco is de BouwConnect Bibliotheek een uitgebreid digitaal platform ter promotie van het BIM-bouwen, waarbij ‘ontzorgen’ centraal staat!

 

Duco richt zich op voorschrijvers, architecten, woningcorporaties & adviesbureaus, maar ook op aannemers, schrijnwerkers, tifa’s, de glashandel en E & W-installateurs. Ze bereiken deze doelgroepen met de BouwConnect Bibliotheek. Duco zet de BCB in als een overzichtelijke database waarin de gebruikers alle technische productinformatie op één plaats terugvinden. Niet alleen staan hier de  technische specificaties, en de bestekteksten (in Stabu/OSF en vrij formaat), maar de informatie is ook BIM ready met links naar de diverse download-formaten (2D/3D/Autocad/DXF/IFC/enz.).  De BCB vormt dan ook een uitstekende tool in de dienstverlening richting de doelgroepen.

 

 

 

 

Interesse in BouwConnect?

Laat hier uw e-mailadres achter, dan ontvangt u het belangrijkste nieuws direct in uw mailbox.

Vul uw e-mailadres in waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen