Loading...
  7 april 2020

IsoBouw

Marketing manager Gerard Sleegers vertelt dat hun relaties IsoBouw zien als een professionele aanbieder die regelmatig met vernieuwende en hoogwaardige isolatieproducten komt. Een servicegerichte, klantvriendelijke leverancier die meedenkt met haar klanten. Uiteraard had voor IsoBouw de gezondheid en veiligheid van alle werknemers de afgelopen weken prioriteit, maar het bedrijf is er ook trots op dat ze hun klanten op volle capaciteit kunnen blijven bedienen.

klik hier voor de IsoBouw Online SlimFort-toolklik hier voor IsoBouw in de BCB Online

Als innovatieve EPS producent biedt IsoBouw voor elke toepassing en elk budget een passende oplossing. IsoBouw is expert in isolatie en isoleren en naast leverancier ook een betrouwbare adviseur bij isolatie-vraagstukken. 

Duurzaamheid en circulariteit
“Energetische renovatie van bestaande woningen is essentieel voor de transitie naar duurzame energie in Nederland. In de huidige bouwpraktijk is het lastig om woningen energetisch te renoveren op basis van kosten en voorwaarden die aantrekkelijk zijn voor de bewoners. Dit vraagt dus om toepassing van nieuwe technieken” zegt Gerard Sleegers. “We praten in onze bedrijfstak veel over termen als prefab, circulariteit, gasloos bouwen en BENG.”

Sleegers: ‘De energietransitie confronteert de markt met aangescherpte eisen, zoals hogere Rc-waarden, luchtdicht bouwen en circulariteit. Deze eisen leiden gewoonlijk tot hogere kosten, maar IsoBouw wil deze verandering betaalbaar houden. Dat doen we met isolatiesystemen met Rc-waarde tot en met 12.0. Ook geven we adviezen over luchtdicht bouwen en bedenken we systemen waarin de luchtdichting geïntegreerd is. Daarnaast levert IsoBouw met haar milieuvriendelijk airpop isolatiemateriaal een positieve bijdrage aan een circulaire economie. Vrijwel alle producten kunnen hergebruikt worden of zijn 100% recyclebaar.’

IsoBouw is onderdeel van de holding BEWiSynbra. Net als de recyclebedrijven Poredo in Nederland en Eco Fill in België.  Verschillende bedrijfsonderdelen verzamelen en recyclen EPS-materiaal (geëxpandeerd polystyreen), IsoBouw maakt er weer mooie producten van. Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer voor de onderneming en circulariteit is een integraal bedrijfsonderdeel.

BouwConnect

Sleegers: “BouwConnect stelt ons in staat om onze producten, bestekteksten en BIM-bestanden overzichtelijk te presenteren op een vertrouwde manier. Partijen die graag met BouwConnect werken willen hun voorkeursproducten natuurlijk zoveel mogelijk terugvinden in deze informatiebron. Als A-merk van isolatieproducten die vanwege het onderscheidend vermogen vaak toegepast worden door voorschrijvers, kun je dan niet ontbreken in BouwConnect.”

“Een afgeleide van BouwConnect”, vertelt Sleegers “is onze eigen door BouwConnect gebouwde 2D/3D/BIM-, bestekservice. Deze wordt via onze eigen site actief ingezet als een service-tool voor onze doelgroepen.”

BouwConnect heeft voor IsoBouw diverse online tools ontwikkeld. De 2D-3D-BIM-Bestekservice geeft bouwkundigen de mogelijkheid de dakelementen op maat te laten genereren voor verschillende tekenenapplicaties. De bestekschrijver wordt direct bediend met een kant-en-klaar foutloos (STABU) bestek. De online SlimFort-tool laat direct zien hoeveel materialen nodig zijn bij een project met gevelisolatie ten behoeve van droge gevelsystemen. De materialenlijst kan vervolgens worden opgeslagen als pdf en/of direct gemaild worden voor een prijsaanvraag/bestelling.

Links

De producten van IsoBouw zijn opgenomen in de BouwConnect Bibliotheek Online & Pro en voorzien van CAD-tekeningen en bestekteksten.


 

Interesse in BouwConnect?

Laat hier uw e-mailadres achter, dan ontvangt u het belangrijkste nieuws direct in uw mailbox.

Vul uw e-mailadres in waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen