Loading...
  12 oktober 2020

K-VISION

Het is systeemleverancier profine als eerste in de markt gelukt een circulair kunststof kozijn bestaande uit 100% gerecycled materiaal met hoogwaardige eigenschappen te produceren en toe te passen. K-VISION ReFrame is op aanvraag beschikbaar voor projecten en wij hebben voor profine een geavanceerde Kozijnmodule ontwikkeld. We spreken Jelmer Bijlsma, Technisch Specialist en Architecten Adviseur bij K-VISION Kozijnen, over dit nieuwe product en onze samenwerking.

Klik hier voor de K-VISION Kozijnmodule | Klik hier voor K-VISION in de BCB Online

Een keuze voor K-VISION is met recht een circulaire keuze te noemen. Kiwa heeft na het beoordelen van het productieproces vastgesteld dat het K-VISION profielsysteem een circulair product is en middels een circulaire werkwijze wordt geproduceerd. Als eerste systeemleverancier heeft profine dan ook het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen mogen ontvangen. Doordat een K-VISION kozijn een levensduur heeft van meer dan 50 jaar en minimaal 10 keer kan worden gerecycled, loopt de levenscyclus op tot minstens 500 jaar. Toch is profine nog een stap verder gegaan met K-VISION ReFrame, een kozijn dat uit 100% gerecycled materiaal bestaat. Een ultiem circulair product. “K-VISION ReFrame is momenteel de enige bewezen circulaire kunststof kozijnoplossing van 100% gerecycled materiaal op de markt”, vertelt Bijlsma trots. “Hiermee zetten we een stap in het behalen van de doelstelling Nederland Circulair in 2050. Nu al leveren we een bijdrage aan het goed omgaan met de natuurlijke hulpbronnen van de aarde”.

K-VISION en het team van De Twee Snoeken bleken al snel goed bij elkaar aan te sluiten. Bijlsma: “Ons streven is om altijd voorop te lopen op het gebied van digitalisatie binnen de bouwketen. We willen architecten al in het voortraject van een bouwopdracht zo goed mogelijk kunnen adviseren en ondersteunen, onder andere door het aanbieden van actuele tekeningen en modellen van K-VISION kozijnen. De Twee Snoeken is als combinatie van architectenbureau en softwarehuis de ideale partner om invulling te geven aan dit streven. Zij snappen wensen van de architect en weten de vertaling hiervan perfect te koppelen aan onze producten”.

Dankzij de lancering van de Kozijnmodule kunnen architecten de bewezen circulaire producten toepassen in hun Bouw Informatie Modellen (BIM). Bijlsma is enthousiast over de keuzevrijheid en eenvoud waarmee bouwkundigen producten in een ontwerp kunnen integreren: “De geavanceerde Kozijnmodule stelt de ontwerper in staat om een K-VISION kozijn geheel naar wens te configureren; van serie en vorm tot kleur en warmtedoorgang. De resultaten zijn niet alleen als 2D tekeningen te downloaden, maar kunnen ook direct als BIM-object in een Revit model geplaatst worden. Dit stelt architecten in staat om al vanaf de beginfase met de juiste informatie te kunnen ontwerpen. BouwConnect als totaaloplossing en de intuïtieve Kozijnmodule maken het de architect eenvoudig om onze producten op een juiste wijze toe te passen. Dat is natuurlijk enorm waardevol voor ons”.

Het eerste project waarin K-VISION ReFrame is toegepast is inmiddels opgeleverd, met lovende reacties als resultaat. K-VISION ReFrame is vanaf nu in de Trend serie op projectbasis inzetbaar voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Ga naar de K-VISION Kozijnmodule
Ga naar K-VISION in de BCB Online

 

Interesse in BouwConnect?

Laat hier uw e-mailadres achter, dan ontvangt u het belangrijkste nieuws direct in uw mailbox.

Vul uw e-mailadres in waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen