Loading...
  9 juli 2019

Een minimaal verbruik van grondstoffen, energie en water. Dat is waar Radson naar streeft in haar productieproces. Net als een vermindering van het geluidsniveau en de luchtuitstoot. Radson bestaat al meer dan 50 jaar en is totaalaanbieder van radiatoren en lage temperatuursystemen. Hun vooruitstrevende duurzame producten zijn opgenomen in de BouwConnect Bibliotheek.

Deze week spraken we met Accountmanager Projecten, Pieter van den Dikkenberg:

'Het verduurzamingsproces in Nederland is een uitdaging voor iedereen. Radson is een volwaardige partner die op maat meedenkt over de concrete projectsituaties.'

Duurzame toepassingen

Van den Dikkenberg vertelt ons over de renovatie van een boerderij waarbij Radson betrokken is. Begin dit jaar heeft installateur Roest & Heuvelman in Ouderkerk aan den IJssel een honderd jaar oude boerderij na renovatie all electric opgeleverd. De koeienstal van de melkveehouderij is omgebouwd tot woning en voorzien van een complete verwarmingsoplossing van Radson. In de nieuw gestorte vloeren liggen Radson staaldraadmatten. Het huis wordt volledig opgewarmd met een Zento warmtepomp en vloerverwarming. Elke ruimte heeft een Radson Touch E3-zoneregeling, die met een smartphone-app bediend kan worden.

'Radson blijft innoveren en wil installateurs en andere partners hierin graag inspireren en ondersteunen. Adviseurs van Radson zijn dan ook regelmatig op de bouwplaats aanwezig om de installateurs te begeleiden en informeren.'

Ook de utiliteitsbouw kan op Radson rekenen. In het bedrijfspand van Albreco Aardwarmte Systemen in Katwijk wordt fors energie bespaard met Ulow-E2 lagetemperatuurradiatoren van Radson in combinatie met een aardwarmtepomp. Het voordeel van de Ulow-E2 is, dat deze radiator aan verschillende warmteopweksystemen gekoppeld kan worden. De radiatoren werken heel makkelijk. Volgens het plug & play principe, met een stekker in het stopcontact en een gebruiksvriendelijk bedieningsscherm.

Bouwen met BIM

Radson werkt volgens Pieter van den Dikkenberg graag samen met De Twee Snoeken en BouwConnect.

‘Omdat we als geen ander beseffen wat het belang is van het beschikbaar stellen van kwalitatief goede data aan onze partners. En omdat wij resoluut geloven in de verdere evolutie van ‘bouwen met BIM’. BouwConnect is in dit geval ook dé referentie in de markt.’

Radson wil graag eenduidige en complete productinformatie leveren aan haar relaties. De opname in de BouwConnect Bibliotheek zorgt ervoor dat alle benodigde informatie gemakkelijk toegankelijk en volledig is. Met het productselectiesysteem dat BouwConnect ontwikkelde kan iedereen intelligente BIM informatie eenvoudig downloaden van de Radson website. De radiatoren van Radson zijn ook opgenomen in de BouwConnect Bibliotheek en voorzien van CAD-tekeningen en bestekteksten.

Totaalaanbod

Radson is een totaalaanbieder van duurzame verwarmingsoplossingen, van bron tot afgifte. Ze bieden 100% warmtegarantie door middel van een breed productportfolio. Van warmtepomp, lage temperatuur-, elektrische en diverse andere radiatoren, tot vloerverwarmingssystemen en zoneregeling. Daarnaast heeft Radson een specifiek en competitief aanbod voor de projectmarkt. De interne studiedienst staat voor iedereen klaar om advies op maat te leveren.

> Ga naar de Radson BIM-service
> Ga naar Radson in de BCB Online

 

 

Interesse in BouwConnect?

Laat hier uw e-mailadres achter, dan ontvangt u het belangrijkste nieuws direct in uw mailbox.

Vul uw e-mailadres in waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen