Loading...
  7 december 2020

Uptempo!

De Twee Snoeken zet zich al jarenlang in voor een meer duurzame leefomgeving. Onze slimme software draagt bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het toekomstbestendig maken van woningen. Wij leveren dan ook graag een bijdrage aan de lijst met ‘101 innovaties voor woningrenovaties’ die Uptempo! heeft opgesteld. Deze website biedt een podium aan meerdere fabrikanten die hun innovatieve producten ook aanbieden in onze BouwConnect Bibliotheek. Ook WoonConnect, het digitale platform dat door ons is ontwikkeld, vervult een plek in dit mooie overzicht met innovatieve oplossingen.

Ontdek alle ‘101 innovaties voor woningrenovaties’ op uptempo.nu!

Uptempo! is het opschalingsteam van TKI Urban Energy. Deze organisatie stimuleert de versnelling en opschaling van innovaties voor een duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving. Hierbij is de inzet een CO2-vrije gebouwde omgeving in 2050. TKI Urban Energy creëert samenwerkingsverbanden tussen onder andere bedrijven en kennisinstellingen. De focus ligt op thema’s zoals zonnestroomtechnologie, duurzame warmte- en koudesystemen en slimme IT-oplossingen.

Met het meerjarige programma Uptempo! werkt TKI Urban Energy aan het opschalen en versneld naar de markt brengen van veelbelovende projecten. Uptempo! verbindt kansrijke energie-innovaties en ontwikkelde oplossingen uit Urban Energy-innovatieprogramma’s aan vragende partijen, zoals woningcorporaties en huizenbezitters. Om vraag en aanbod van innovaties beter bij elkaar te brengen heeft Uptempo! in 2020 de ‘101 innovaties voor woningrenovaties’ gelanceerd. Op termijn wordt deze website uitgebreid tot een interactieve online matchingtool. Zo vinden woningeigenaren de juiste innovatie die past bij hun verduurzamingsopgave.

Ons digitale platform WoonConnect behoort tot deze unieke innovaties. Met WoonConnect kunnen woningeigenaren en bewoners op eenvoudige wijze verduurzamingscenario’s uitproberen op basis van dynamische BIM-modellen. Deze verschillende scenario’s laten zien welke verandermogelijkheden hun woningen hebben en welke kosten bepaalde maatregelen en aanpassingen met zich meebrengen. Ook het effect op onder andere het nieuwe energielabel en de CO2-besparing zijn direct zichtbaar. Zo ondersteunt WoonConnect het nemen van de juiste beslissingen bij het verduurzamen van woningen.

Interesse in BouwConnect?

Laat hier uw e-mailadres achter, dan ontvangt u het belangrijkste nieuws direct in uw mailbox.

Vul uw e-mailadres in waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen