Loading...

BouwConnect Bouwbesluit

Met deze software toetst u bouwplannen aan de belangrijkste eisen op het gebied van bouwfysica en oppervlaktegebruik en het bouwbesluit.

In het integraal analysemodel van de Toetsingsmodules zijn Bouwbesluit 2012, NEN2057, NEN7120, NEN2580, NEN1087 en de Rekenmethode GGG'99 opgenomen.

Downloadpagina Kopen Kennismaken

Integraal toetsten aan Bouwbesluit

Onze bouwbesluitsoftware toetst bouwplannen aan de eisen voor gebieden, daglicht, ventilatie, spui, geluidwering:

  • Gebieden: Bouwbesluit 2012, Hoofdstuk 4 Technische bouwvoorschriften uit het oogpunt van bruikbaarheid, alle afdelingen (4.1 t/m 4.7).
  • Daglicht: Bouwbesluit 2012, Afd. 3.11 Daglicht Nieuwbouw.

 

  • Ventilatie: Bouwbesluit 2012, Afd. 3.6 Luchtverversing Nieuwbouw.
  • Spui: Bouwbesluit 2012, Afd. 3.7 Spuivoorziening Nieuwbouw. 
  • Geluidwering van de gevel: Bouwbesluit 2012, Afd. 3.1 Bescherming tegen geluid van buiten, Nieuwbouw.

BCB koppeling

Door de koppeling met de BouwConnect Bibliotheek beschikt het analysemodel over alle benodigde objectinformatie, zoals ruimtes, gebieden, functies en bouwdelen (wanden, kozijnen, enzovoort).

CAD koppeling

U kunt het analysemodel koppelen aan uw CAD-tekeningen of BIM-model in Revit of ASD voor Adomi. 

Probeer het gewoon!

We laten u graag zien wat u allemaal kunt met BouwConnect Bouwbesluit en NTA8800. Probeer de Tryout of vul eerst het contactformulier in, voor wat meer informatie.

Tryout Contactformulier

Hoe het werkt


Gebieden

Op het tabblad Gebieden toetst u het model op Bouwbesluit 2012, Hoofdstuk 4: Technische bouwvoorschriften uit het oogpunt van bruikbaarheid. Hier bepaalt u de benodigde aanwezige ruimten en afmetingen van die ruimten voor alle gebruiksfuncties. U controleert op de aanwezigheid van benodigde ruimten en op de minimale afmetingseisen. 


Daglicht

Het tabblad Daglicht heeft betrekking op Bouwbesluit 2012, Afd. 3.11: Daglicht Nieuwbouw. U bepaalt de benodigde equivalente daglichtoppervlakte van een verblijfsruimte en verblijfsgebied voor de aangestuurde gebruiksfuncties: woonfunctie, bijeenkomstfunctie voor kinderopvang, celfunctie, gezondheidszorgfunctie, kantoorfunctie en onderwijsfunctie. De equivalente daglichtoppervlakte wordt berekend volgens NEN 2057:2011 en rekening houdend met belemmeringen en overstekken. 


Geluid

De geluidwering van de gevel wordt berekend in het  tabblad Geluid, Bouwbesluit 2012, Afd. 3.1: Bescherming tegen geluid van buiten, Nieuwbouw. Hier bepaalt u de benodigde karakteristieke geluidwering van de gevel van een verblijfsgebied en verblijfsruimte voor de woonfunctie,


Hier bepaalt u de benodigde karakteristieke geluidwering van de gevel van een verblijfsgebied en verblijfsruimte voor de woonfunctie, bijeenkomstfunctie voor kinderopvang, gezondheidszorgfunctie en onderwijsfunctie. Berekeningen van de geluidwering van een gevel gebeuren volgens de rekenmethode GGG’97.


Spui

Het tabblad Spui betreft Bouwbesluit 2012, Afd. 3.7: Spuivoorziening Nieuwbouw. Hier wordt  de benodigde spuicapaciteit bepaald voor een verblijfsruimte en verblijfsgebied voor de woonfunctie, bijeenkomstfunctie voor kinderopvang en onderwijsfunctie voor basisonderwijs. De aanwezige spuicapaciteit wordt berekend volgens NEN 1087:2001, rekening houdend met de openingshoek van draaiende delen. 


Ventilatie

Bouwbesluit 2012, Afd. 3.6: Luchtverversing Nieuwbouw komt aan de orde onder tabblad Ventilatie. Hier bepaalt u de benodigde ventilatiecapaciteit voor een verblijfsruimte, verblijfsgebied, toiletruimte en badruimte. Voor de woonfuncties gaat het om de vierkante meters vloeroppervlakte van een verblijfsruimte en verblijfsgebied, bij utiliteitsgebruiksfunctie is het aantal personen bepalend.

Online Help

Vragen over installatie of gebruik? Ga naar de Online Help! Hier staan ook tips en workarounds. Tijdens kantooruren is de supportafdeling bereikbaar via telefoonnummer 073 690 16 22 of per e-mail: support@bouwconnect.nl.

naar online help

Heeft u een vraag over het gebruik van de software?

Onze supportmedewerkers helpen u graag!

Of blijf op de hoogte van BouwConnect