Loading...

De BIM BENG software werkt met een CAD/BIM-koppeling. Als bouwkundig modelleur haalt u de gegevens voor een energieprestatieberekening direct uit uw 2D-CAD of 3D-BIM model.

U kunt de BouwConnect NTA8800 - BIM BENG integreren in onder andere Revit en ASD voor Adomi. Bekijk de video voor een korte demo. Een meer uitgebreide tutorial staat hier.

Bekijk in webwinkel

FAQ - BC NTA8800

BENG zal op 1 januari 2021 van kracht worden. De scores van BENG 1,2 en 3 moeten dan worden berekend met behulp van de nieuwe rekenmethode NTA 8800. De EPC komt te vervallen.

De BIM BENG software is nu al beschikbaar op verzoek. U krijgt dan een robuuste beta-versie, waarmee u berekeningen kunt maken om alvast te wennen aan de software. Deze versie van de software is nog niet gecertificeerd. We streven ernaar om vanaf 1 juli 2020 gecertificeerde BIM BENG software te kunnen leveren.

We verwachten dat de BASIC BENG software klaar is voor gebruik in de 2e helft van 2020.

BouwConnect NTA800 is geschikt voor alle gebouwen: nieuwe en bestaande woningen en utiliteitsgebouwen.

Ja, u kunt de software ook gebruiken om het energielabel van bestaande woningen te bepalen. We ontwikkelen hiervoor speciaal de BASIC BENG, die het opnemen van bestaande woningen en het bepalen van het energielabel veel gemakkelijker maakt. We verwachten dat de BASIC BENG software klaar is voor gebruik in de 2e helft van 2020.

Ja, de software is geschikt voor nieuwbouw.

  • BASIC BENG: Energieadviseurs, labelen woningen en utiliteitsgebouwen.
  • BIM BENG: Bouwkundig tekenaars en energiedeskundigen bij architectenbureaus en aannemers, installatie- en adviesbureaus.
  • BIG BENG: Woningcorporaties.

U kunt de BIM BENG koppelen met Adomi, AutoCAD en Revit.

Hiervoor kunt u het best de BIM BENG gebruiken, ook als u geen CAD-pakket gebruikt. Als u de BIM BENG software heeft, kunt u zowel de basismethode als de detailmethode kunnen in één model door elkaar gebruiken.