Loading...

ALFA NextGen

ALFA Nextgen is een 3D-gebouwmodeller gebaseerd op AutoCAD. Met dit CAD-systeem kunt u plattegronden, gevels en doorsneden uit een 3D-gebouwmodel afleiden en maakt u al uw 2D bouwkundig tekenwerk. Tijdens het tekenen kunt u doorschakelen naar zowel de ontwerp-, bestek- als werktekeningfase. U houdt hierbij de volledige controle over de grafische weergave van de bouwdelen. Bovendien zijn plattegronden, doorsneden en gevels met elkaar verbonden.

Offerte aanvragen Downloadpagina

3D-Gebouwmodel en bibliotheek

ALFA NextGen onderscheidt zich van andere 3D-modellers doordat ook bij doorsneden een gedetailleerde weergave tot schaal 1:1 mogelijk is. U kiest de grafische presentatie en bepaalt zelf hoe zo'n detail eruit ziet. Na het plaatsen van een doorsnede-lijn is de doorsnede of het gevelaanzicht direct beschikbaar.

Traditionele 2D-tekeningen worden met een druk op de knop uit het 3D-model gegenereerd. Ze zijn dus altijd met elkaar in overeenstemming. Zowel de kwaliteit als de snelheid van het tekenwerk gaat hierdoor drastisch omhoog.

ALFA beschikt over een zeer uitgebreide bibliotheek, met afzonderlijke weergave in ontwerp-, bestek- en werktekeningfase. De bibliotheek heeft diverse zoekmogelijkheden en is geordend volgens NL-SfB en opgebouwd conform het GB CAD-afsprakenstelsel. Daarnaast werkt ALFA natuurlijk met de BouwConnect Bibliotheek. Het maken van kozijn-verzamelbladen kan binnen ALFA in een fractie van de tijd van 'normaal' CAD-tekenwerk. De flexibiliteit van de aansluiting van het kozijn op de wand, inclusief spouwlatten, raamdorpels en lateien is sterk.

FAQ en tips

• Pentium i5 of i7, 3,4 Ghz, 16 GB ram geheugen, usb poort 
• Grafische kaart minimaal Full HD 1080x1920 (Autodesk certified kaart) 
• Windows 7 of Windows 10 (64 bits) 
• AutoCAD 2016 t/m 2019 met laatste service pack(s)

DWG True view is een uitstekend stuk gratis gereedschap van Autodesk voor het bekijken, printen en converteren van AutoCAD bestanden zonder AutoCAD. Werkt goed met de ALFA NextGen Objectenabler voor het weergeven van NextGen tekeningen.

Autodesk Design Review. Mooi stuk gereedschap van Autodesk voor het bekijken, printen van Autodesk DWF bestanden zonder AutoCAD. Werkt zowel met 2D ALFA DWF tekeningen als 3D ALFA NextGen DWF tekeningen. Gratis.

Heeft u een vraag over ALFA NextGen?

Onze supportmedewerkers helpen u graag!

Of blijf op de hoogte van BouwConnect