Loading...

Toetsingsmodules

Met deze software toetst u bouwplannen aan de belangrijkste eisen op het gebied van bouwfysica en oppervlaktegebruik en het bouwbesluit.

In het  integraal analysemodel van de Toetsingsmodules zijn Bouwbesluit 2012, NEN2057, NEN7120, NEN2580, NEN1087 en de Rekenmethode GGG'99  opgenomen. De Toetsingsmodules zijn ontwikkeld voor architectenbureaus, bouwkundig adviseurs, tekenbureaus, ingenieurs, aannemers, brandweer en gemeenten. 

Downloadpagina Kopen

NTA 8800 en BENG

In februari releasen we een versie van de BouwConnect Bibliotheek, met de nieuwe NTA 8800 rekenmodule. De rekenmodule is gekoppeld aan Revit en dus 100% BENG- en BIM-proof! U kunt dus gaan oefenen met rekenen op basis van de BENG-eisen voor gangbare gebouwen met verschillende installaties. In april wordt de software geattesteerd volgens BRL9501.

GRATIS WEBINAR

Op 20 februari organiseren we een gratis webinar over de NTA 8800 en de BENG-eisen. Bouwbesluitdeskundige en softwareontwikkelaar Karin Nix beantwoord vragen als, wat houdt de norm in? wordt het moeilijker of makkelijker? hoe werkt de koppeling met Revit en andere BIM/CAD-pakketten? hoe zit het met energielabels? wie mogen straks de berekeningen maken? et cetera. 

inschrijven webinar Meer informatie

BCB koppeling

Door de koppeling met de BouwConnect Bibliotheek beschikt het analysemodel over alle benodigde objectinformatie, zoals ruimtes, gebieden, functies en bouwdelen (wanden, kozijnen, enzovoort).

CAD koppeling

U kunt het analysemodel koppelen aan uw CAD-tekeningen of BIM-model in ASD in ASD, AutoCAD, AutoCAD-ALFA of Revit. 

Heeft u een vraag over het gebruik van de software?

Onze supportmedewerkers helpen u graag!

Of blijf op de hoogte van BouwConnect

Alles over de NTA 8800 en de BENG-eisen