ALFA NextGen

ALFA Nextgen is een 3D-gebouwmodeller gebaseerd op AutoCAD, dat plattegronden, gevels en doorsneden uit een 3D- gebouwmodel kan afleiden. Daarnaast is ALFA Nextgen een high-end CAD-systeem voor 2D-bouwkundig tekenwerk.

Bij het tekenen van plattegronden, gevels en doorsneden blijft ALFA niet steken in een simpele ontwerppresentatie, maar kan doorgeschakeld worden naar zowel de ontwerp-, de bestek- als de werktekeningfase. De ontwerper of tekenaar houdt hierbij zelf de volledige controle over de grafische weergave van de bouwdelen. Bovendien zijn plattegronden, doorsneden en gevels met elkaar verbonden. Dit betekent dat een wijziging in de plattegrond direct zichtbaar is in de gevel of doorsnede en omgekeerd.

ALFA NextGen onderscheidt zich van andere 3D-gebouwmodellers door de mogelijkheid om ook bij doorsneden een gedetailleerde weergave tot schaal 1 : 1 te laten zien. De tekenaar kiest  hierbij de grafische presentatie en bepaalt zelf hoe zo'n detail eruit ziet. Na het simpel plaatsen van een doorsnedelijn is de doorsnede of het gevelaanzicht direct beschikbaar.

3D-Gebouwmodel

Bij een 3D-gebouwmodeller worden de traditionele tekeningen met een druk op de knop uit het 3D-gebouwmodel gegenereerd en ze zijn dus altijd met elkaar in overeenstemming. Zowel de kwaliteit als de snelheid van het tekenwerk gaan drastisch omhoog. Natuurlijk kan zo'n 3D-gebouwmodel direct gebruikt worden voor visualisatie. Voor de koppeling met BouwConnect-applicaties als bouwbesluitcontrole en begroten is het vastleggen van de geometrie van het gebouw in een 3D-gebouwmodel een noodzaak.

Kozijnmodule

Het maken van kozijn-verzamelbladen kan binnen ALFA in een fractie van de tijd van 'normaal' CAD-tekenwerk. De flexibiliteit van de aansluiting van het kozijn op de wand, inclusief spouwlatten, raamdorpels en lateien is sterk. Naast de KVT profielseries voor houten kozijnen zijn aluminium series van Schüco en Reynolds en kunststof series beschikbaar.

 

ALFA NEXTGEN IN COMBINATIE MET DE BOUWCONNECT BIBLIOTHEEK

ALFA beschikt over een zeer uitgebreide bibliotheek, met afzonderlijke weergave in ontwerp-, bestek- en werktekeningfase. De bibliotheek is te benaderen met diverse zoekmogelijkheden en is geordend volgens NL-SfB en opgebouwd conform het GB CAD-afsprakenstelsel

Daarnaast is het pakket natuurlijk te koppelen met de Bouwconnect Bibliotheek. Het maakt de communicatie tussen verschillende soorten BouwConnect-software mogelijk. Hierdoor kunnen ontwerpers, tekenenaars, bestekschrijvers en bouwfysisch toetsers met hun eigen software samenwerken aan één project en onderling gegevens uitwisselen.

Door het gebruik van de gezamenlijke projectdatabase zullen projectmedewerkers dan altijd dezelfde, meest actuele informatie met elkaar delen. Optimale communicatie, consistente informatie, minder fouten en een enorme snelheidswinst zijn het gevolg.

De Bouwconnect Bibliotheek is afgestemd op het ALFA ontwerpfase-mechanisme en lagengebruik.

Systeemeisen

3D utiliteitsbouw
• Pentium i5 of i7, 3,4 Ghz, 16 GB ram geheugen, usb poort
• Grafische kaart minimaal Full HD 1080 x 1920 (Autodesk certified kaart)
• Windows 7 of Windows 10 (64 bits)
• AutoCAD 2016 t/m 2019 met laatste service pack(s)

Downloads
alfanextgen.jpg

Heeft u een vraag over ALFA?

Het gecombineerde onderhoud-/helpdeskcontract geeft de mogelijkheid om ondersteuning te ontvangen op ALFA NextGen in combinatie met AutoCAD of Revit.

Of blijf op de hoogte van BouwConnect