Software downloads

Hier vindt u alle informatie over de laatste software releases van de BouwConnect Bibliotheek, ASD, ALFA NextGen en overige software.

Downloads en ondersteuning
laptop met tegels.jpg

Heeft u een vraag?

Onze supportmedewerkers helpen u graag!

Of blijf op de hoogte van BouwConnect

Bouw mee aan de Bibliotheek

In dit contactformulier kunt u aangeven welk product, merk of welke functionaliteit naar uw idee ontbreekt.

ga naar formulier
Ontbrekende data.jpg

Revit Plugin

U kunt de informatie van bouwdelen gebruiken binnen AutoCAD, Revit, ARKEY/Adomi met ASD en exporteren naar IFC. Voor het verkrijgen van een Revit model is Autodesk Revit software en een BouwConnect plugin vereist. De modellen worden op maat gegenereerd en zijn middels de plugin direct in Revit te plaatsen.

Revit plugin
Revit-plugin.jpg

CAD exporteren

Waarom kan ik geen CAD exporteren vanuit de BCB Online
Alle fabrikantgebonden CAD in de BCB Online is gratis. U kunt de CAD dus downloaden en opslaan, om de objecten vervolgens toe te passen in uw model. De niet-merkgebonden objecten kunt u alleen toepassen als u een licentie heeft op de BCB Pro.

Waarom kan ik geen CAD exporteren vanuit de BCB Pro
De BCB Pro heeft een directe CAD-koppeling voor verschillende softwarepakketten. Om een object te kunnen exporteren moet er een CAD-pakket actief zijn op uw pc. De Bibliotheek herkent het pakket en exporteert het juiste CAD-formaat. Voor een export naar IFC hoeft er geen CAD-pakket actief te zijn. Zorg ervoor dat u niet twee CAD-pakketten tegelijk open heeft staan. U kunt dan niet exporteren, aangezien de Bibliotheek niet kan vaststellen welk formaat u nodig heeft.